Open top menu
nedjelja, 26. siječnja 2014.



Za domaće gumene bombone vam ne treba mnogo šećera niti aditiva. Ako ih vaši klinci obožavaju ponudite im zdraviju verziju. Sigurni smo da će im se dopasti.
Da biste ih napravili potrebni su vam: želatin, med, voće i ukrasne silikonske posudice za led.


Možete koristiti želatin životinjskog porekla ili biljni (agar agar, koji se dobija od alge neutralnog ukusa), koji možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Mi vam donosimo dva recepta za gumene bombone sa jagodama i kokosom, ali za osnovni vam treba samo želatin, limunov sok i med.
zdrave gumene bombone

Jagode
Pripremite: 4 jagode, 1 kašiku svežeg soka limuna, trećinu šolje vode, 3 kašike želatina, 3 kašike meda 
Jagode, limunov sok i vodu izmiksajte. U manjoj šerpici na niskoj temperaturi pomešajte ovu smesu sa želatinom i medom. Kada se smesa izjednači i otopi sklonite šerpicu sa šporeta, kašikom punite kalupe, pa ih stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga su spremne i lako ćete ih izvaditi iz modli. Spremne su za upotrebu.






Pripremite: 3 kašike želatina, 3 kašike meda, trećinu šolje kokosovog mleka, 2 kašike vode, 1 kašičicu ekstrakta vanile i 1 kašiku kokosovog brašna.
zdrave gumene bombone

U manjoj šerpici na nižoj temperaturi pomešajte sve sastojke, osim kokosovog brašna. Sačekajte da se otopi, dodajte kokosovo brašno, izmešajte, pa kašikom punite kalupe smesom. Takođe, stavite u zamrzivač na 5 minuta i nakon toga su spremne za isprobavanje.
Javite nam kako su vam ispale.







Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian