Open top menu
petak, 28. ožujka 2014.

Torta Brzi tigar će vas apsolutno oduševiti svojim čokoladnim notama okusa, a što je još važnije od svega priprema se brzo i jednostavno.


Sastojci:
3 šlag kreme od čokolade
500 ml čokoladnog mlijeka
100 ml mlijeka
200 g margarina


100 g čokolade za kuhanje
2 žumanjka
oko 100 g šećera u prahu
oko 300 g petit keksa

Priprema:
Umutite 3 šlag kreme od čokolade sa 100 ml običnog i 500 ml čokoladnog mlijeka. Zatim u drugoj posudi umutite margarin, šećer u prahu (po želji možete dodati manje ili više šećera) i žumanjke pa dodajte otopljenu čokoladu za kuhanje. Dobro izmiksajte i dodajte u izrađeni šlag.

Zatim u dobivenu smjesu dodajte izlomljeni petit keks. Sve dobro izmješajte pa oblikujte tortu u kalupu po želji. Ostaviti  tortu oko sat do dva u hladnjaku da se stisne, a potom maknite strane kalupa.

Za ukrašavanje torte biti će vam potrebni:
Šlag krema od čokolade, šlag pjena ili slatko vrhnje
Malo naribane čokolade

Tortu po želji ukrasite izrađenim šlagom ili kremom od čokolade i dodatno pospite komadićima naribane čokolade.

Izvor, foto: recepti.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian