Open top menu
četvrtak, 27. ožujka 2014.




Sastojci: 
oko 400 g mljevene junetine
1 manja glavica luka
1 kašika prezle
začini so
biber
mješavina začina

Sos:
1 kašika majoneze
1 kašika kečapa
1 kašika senfa
I još:
4 peciva
povrće zelena salata
paradajz
krastavci

Priprema:
Sitno isjeckati 1 manju glavicu luka, dodati mljevenom mesu. Dodati i 1 kašiku prezle, so, biber, mješavinu začina, pa sve dobro sjediniti.
Oblikovati 4 pljeskavice. Ispržite pljeskavice na tavi ili, još bolje, na roštilju.
Pomješajte majonezu, ketchup i senf da dobijete umak za hamburgere.
Hamburger peciva prerežite na pola, stavite umak na dno, na njega zelenu salatu, pa pečenu pljeskavicu, pa kolut luka, par kolutova krastavca i kolut paradajza, pa poklopite gornjim djelom peciva.

Izvor: http://extrarecepti.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian