Open top menu
petak, 28. ožujka 2014.

Potreban vam je recept za tortu koja se lako i brzo priprema, a pri tome se ne peče. Onda je ova torta dobar izbor, jer osim što je jednostavna za pripremu, u sebi sadrži kekse s čokoladnim preljevom i lješnjake.




Sastojci
400 g keksa s čokoladnim preljevom
2 dcl mlijeka



Fil 1:
7,5 dcl mlijeka
4 žlice šećera
2 pudinga od vanilije
150 g margarina
100 g šećera u prahu
100 g pečenih mljevenih lješnjaka

Fila 2:
200 g šlaga
2 dcl mlijeka

Priprema

Fil 1: U posudu staviti 7 dcl mlijeka i 4 žlice šećera i zagrijte na laganoj vatri. U drugoj posudi izmješajte 2 pudinga s 1/2 dl mlijeka i dodajte u zagrijano mlijeko. Kad se krema skuha i ohladi, dodajte prethodno izrađeni margarin sa šećerom u prahu. Na kraju u fil dodajte mljeveni lješnjak.

Fil 2: Izradite šlag s mlijekom. 


Red slaganja: Red keksa (2x8) kojeg prethodno namočite u mlijeku (ona strana bez čokoladnog preljeva), fil 1, fil 2. Slažete 4 reda keksa s filovima, a tortu po želji ukrasite s šlagom.

Izvor, foto: recepti.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian