Open top menu
utorak, 25. ožujka 2014.



Potrebni sastojci
100 g pšeničnog griza
0,5 l mleka
80 g šećera
2 sitnija limuna
3 jajeta
pola kašičice sode bikarbone
50 g kokosovog brašna
2 dl kokosovog mleka (ili slatke pavlake)
1 dl slatke pavlake
50 g smeđeg šećera
komadić štapića cimeta dužine 4 cm
ulje od kikirikija za prženje

Način pripreme
Operite limunove, obrišite ih izrendajte im kore i stavite ih u šerpicu sa mlekom i šećerom. Dovedite mleko do tačke ključanja, ali da ne provri, sipajte griz i kuvajte 7-8 minuta, mešajući bez prestanka prvih 5 minuta kuvanja.Prespite griz u drugi sud i ostavite ga da se rashladi, pa mu dodajte sodu bikarbonu i jaja, jedno po jedno, dodajući sledeće jaje tek kad prethodno dobro umešate u smesu.Na umerenoj vatri zagrejte dosta ulja u dubljem tiganju. Kašikom vadite smesu od griza i ispuštajte je u dobro zagrejano ulje. Pržite kolačiće oko 1 minut, okrećući ih na pola pečenja. Ocedite ih na papirnom ubrusu, uvaljajte u kokos i poslužite uz sos napravljen tako što se kokosovo mleko i pavlaka kuvaju 5 minuta sa smeđim šećerom i cimetom.

Izvor: http://receptizasvajela.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian