Open top menu
petak, 28. ožujka 2014.


Sastojci:
170 ml mleka
1 kockica kvasca
500 g brašna
2 jaja
2 žumanceta
90 g šećera
50 g putera
malo soli
ulje
300 g džema za punjenje

Priprema:
1. Zagrejati oko 100 ml mleka, udrobiti kvasac i dodati 150 g brašna. Umesiti i ostaviti na toplom mestu oko 30 minuta da uskisne.
2. Razmutiti jaja i žumanca sa 40 g šećera, pa dodati testu, zajedno sa preostalim mlekom i brašnom. Dodati puter, malo soli, izmesiti i ostaviti da miruje na toplom, oko 45 minuta, da naraste.
3. Razviti testo i 25 kuglica i poređati ih po krpi posutoj brašnom. Pokriti i pustiti još 30
minuta da naraste. Zagrejati ulje.
4. Ispržiti krofnice i ostaviti ih na salveti da upije višak ulja. Sipati džem u špric za ukrašavanje

kolača, probosti krofne i ušpricati džem. Uvaljati krofne u ostatak šećera.
Izvor: https://www.facebook.com/pages/Najbolji-recepti/585504168179932?ref=br_tf
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian