Open top menu
petak, 28. ožujka 2014.



Sastojci

Testo:
300 g brašna
1/2 kockice kvasca
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli.
I još:
1 glavica luka
1 čen belog luka
2 kašike ulja
500 g paradajza u komadima (konzerva)
2 kašike paradajz pirea
so, biber
400 g povrća (tikvice, pečurke, paprike)
200 g mocarele
2 kašike seckanog peršuna

Priprema


1. Izmešati malo brašna, kvasac i 125 ml tople vode. Ostaviti kvasac oko 30 minuta na toplom, da uskisne. Izmešati kvasac sa ostatkom sastojaka za testo i testo ostaviti na toplom oko 30 minuta.
2. Iseckati crni i beli luk, pa ih prodinstati na ulju. Dodati paradajz i paradajz pire, krčkati 10 minuta, pa začiniti.
3. Zagrejati rernu na 200 stepeni, iseckati povrće i sir. Testo podeliti na delove i formirati mini-pice. Poređati pice po nauljenom plehu i peršunom i peći 15 minuta.


Izvor: https://www.facebook.com/pages/Najbolji-recepti/585504168179932
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian