Open top menu
četvrtak, 27. ožujka 2014.



Sastojci:
Biskvit:
4 bjelanaca
4 kašike šećera
4 kašike mljevenih oraha
2 kašike brašna

Krema:
5 žumanaca
5+3 kašike šećera
3 bjelanca
250 g margarina
200 g mljevene plazme
200 ml vrhnja za šlag
50 g čokolade
2 vrećice cappuccino praha

I još:
2 šlag kreme od vanilije
350 ml mlijeka

Priprema:
Umutiti bjelanca i šećer, pa u čvrst snijeg umiješati mljevene orahe i brašno. Lagano sjediniti, pa sipati u kalup (obložen papirom za pečenje). Peći na 180 C, oko 20 minuta.
Na pari umutiti 5 žumanaca i 5 kašika šećera. Malo prohladiti, pa dodati margarin (omekšao na sobnoj temperaturi). Dobro izmiksati.
Posebno umutiti 3 bjelanca i 3 kašike šećera. Umutiti i vrhnje za šlag. Sjediniti žumanca i cappuccino prah, pa dodati umućeni snijeg od bjelanaca. Pažljivo promiješati, pa dodati i umućeno vrhnje.
Zatim u kremu dodati mljevenu plazmu. Promiješati, pa podijeliti na 2 dijela. U jedan dio dodati rendanu čokoladu (ja sam koristila sa lješnjacima).
Biskvit, koji se ohladio, staviti na tacnu, pa staviti ivicu kalupa. Na biskvit staviti kremu (bez čokolade). Preko staviti fil sa rendanom čokoladom. Dobro ohladiti.
Skinuti ivice kalupa, pa premazati tortu umućenim šlagom. Dekorisati po želji. Ohladiti u frižideru, pa rezati na parčad.

Recepti :http://extrarecepti.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian