Open top menu
četvrtak, 27. ožujka 2014.


Sastojci

6 belanaca
5 kašika šećera
6 kašika mlevenog keksa
3 kašike kakaa
1 kašika brašna
4 pudinga od čokolade
1 l mleka
5 kašika šećera
400 g čokolade
18 žumanaca
10 kašika šećera

margarin
200 g šećera u prahu

Priprema


Kora: Belanca penasto umutiti sa šećerom. Kada se dobije čvrst sneg, dodati keks, kakao, brašno i lagano varjačom promešati da se sjedini. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Peći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa šećerom. Dok je još vruće, ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje. Fil drugi: Umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati fil od žumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kašiku po kašiku, sve vreme muteći fil sa čokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 g šlag krema sa dve čaše mineralne vode. Filovati kora – fil – šlag. Ukrasiti tortu po želji rendanom crno belom čokoladom.
Izvor: kuhinjica.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian