Open top menu
petak, 28. ožujka 2014.

Osim što se ne peče, ova torta je prava osvježavajuća poslastica za nadolazeće proljetno-ljetne dane, a možete ju kombinirati s voćem po želji.




Sastojci
750 g mljevenog keksa
550 ml hladnog mlijeka



Krema
500 ml slatkog vrhnja
500 g jogurta
500 g očišćenih bresaka ili drugog voća
2 žlice marmelade od bresaka
4 žlice šećera
2 želatine

Priprema
Keks pomiješajte s hladnim mlijekom i zamijesite masu koja je laka za obradu. Masu podijelite na 3 dijela, između dva pek papira i razvucite na veličinu kalupa za tortu. Slatko vrhnje izradite u posudi, da dobijete čvrsti šlag.

Isjeckano voće zajedno sa šećerom kuhajte bez dodavanja vode oko 10 min. Voće će se pustiti svoj soki, a pri kraju ga možete stiskati da dobijete nešto poput pireja. Voće sklonite s vatre i u njega umiješajte marmeladu.

Želatinu prelijete s 3 - 4 žlice vode da se otopi, a zatim dodajte toplom voću i umiješajte. Masi od voća dodajte 500 g jogurta sobne temperature. Mješavinu na kratko stavite u zamrzivač, ne više od 10 minuta.

Voće s jogurtom uz miješanje dodajte izrađenom slatkom vrhnju. Masu sjedinite lagano je miješajući na maloj brzini mikserom.

U kalup za tortu stavite prvu koru i preko nje nanesite polovinu fila. Tortu stavite u zamrzivač na oko 15 minuta da se malo rashladi. Zatim preko fila pažljivo uz pomoć pek papira prebacite drugu koru pa drugu polovinu fila. Tortu opet vratite na oko 15 minuta u zamrzivač i na kraju sve prekrijte trećom korom.

Tortu odložite u hladnjak da odstoji preko noći pa je tek onda ukrasite po želji šlagom ili nekom drugom kremom.


Izvor, foto: recepti.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian