Open top menu
srijeda, 9. travnja 2014.



BISKVIT:
1 šalica smeđeg šećera
1/2 šalice oštrog brašna
1/2 šalice glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 šalice kakaa
1 jaje
1/2 šalice mlijeka
1/4 šalice ulja
1 vanilin šećer
1/4 šalice vrele vode

NADJEV OD VIŠANJA:
1 staklenka višanja
50 g šećera
40g Gussnela
malo cimeta

PRVA KREMA:
200 g tamne čokolade Kandit
350ml slatkog vrhnja

DRUGA KREMA:
200g mliječne čokolade Kandit
350ml slatkog vrhnja

BISKVIT:
Pomiješaj sve suhe sastojke u jednu zdijelu i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugu zdjelu.
Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe,kad se sjedine, miksati 2 min.
Dodati vrelu vodu i izliti u kalup promjera 26cm, premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
Peći na 170 celzijusa, oko 45 min.

NADJEV OD VIŠANJA:
Ocijedite višnje,te u sok od višanja umješajte sve navedene sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu u koju na kraju umješate višnje.

PRVA KREMA:
Pripremi u zdjelu 200g tamne čokolade iskidane na kockice, prokuhajte 150 ml slatkog vrhnja te polijte po čokoladi i miješajte da se čokolada otopi. Istucite ostatak vrhnja u čvrsti snijeg te postupno dodajte u otopljenu čokoladu i prelijte na biskvit i višnje. Stavite u hladnjak na pola sata

DRUGA KREMA:
Načinite priprema kao i kod prvog sloja kreme samo s mliječnom čokoladom. Zalijte po ohlađenom prvom sloju, te stagvite u hladnjak da se ohladi. - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/10/cokoladna-rapsodija-kolac.html#sthash.1GQe9OZ3.dpuf

Izvor: http://www.kanditdessertchef.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian