Open top menu
ponedjeljak, 7. travnja 2014.

Neponovljiv ukus...




Sastojci:                            Količina:
- jaja                                   4
- šećera                               8 kašika
- brašna                              4 kašika
- oraha (krupno seckanih)     150gr
- mlevene plazme                150gr
- sok od kajsije (ili fanta)      2dl
- 1 margarin (ili puter)          250gr
- šećer u prahu                   po ukusu
- mleko                                 1/2l
- puding od vanile                  1 kesica
- gustin                                 2 kasike
- vanilin šećer                        1 kesica
- šlag                                    2 kesice


Uputstvo za pripremu:

Kora: Okruglu modlu za pečnje (prečnika oko 25cm) premazati margarinom i obložiti papirom za pečenje, dodati krupno seckane orahe i staviti u hladnu rernu da se greje na 200C, a za to vreme penasto umutiti belanca, dodati šećer i žumanca i dobro umutiti, pa dodati brašno i kašikom umeusati. Ovu smesu staviti preko ugrejanih oraha (voditi računa da neizgore). Peći dok kora nepočne da se odvaja od modle. Vrelo izvaditi na tacnu tako da orasi budu odozgo i odmah skinuti papir za pečenje. Ostaviti da se ohladi, pa koru podeliti na 2 dela.

Fil I: Umutiti pola margarina sa šećerom u prahu (po ukusu), dodati plevenu plazmu i sok i mutiti dok se neujednači masa.

Fil II: Puding sa gustinom, vanilin šećerom i šećerom skuvati po uputstvu sa kesice u mleku. U umućeno pola margarin sa prah šećerom po ukusu dodati ohlađen puding i dobro umutiti.

Filovanje: Prvo staviti koru (bez oraha), preko nje namazati fil I, pa staviti koru sa orasima (tako da orasi budu odozgo), pa II fil i odozgo celu tortu premazati sa 2 slaga umućena sa kiselom vodom. Prijatno!!!

Napomena:

Uzivajte u jos jednom receptu uz neponovljivi ukus plazme na malo drugaciji nacin!!!

(cure.ba)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian