Open top menu
četvrtak, 10. travnja 2014.

Kome se još nije dogodilo da mu nešto nije zagorelo u loncu, šerpi ili tiganju? Svi znamo kako se teško rešiti tih tvrdokornih zapeklih ostataka. Uz ovaj lagani trik, posuđe će vam blistati kao novo.


Šta vam treba?
- jedna šoljica sirćeta


- dvije kašičice sode bikarbone
- jedna šoljica vode (po potrebi može i više)

Šta vam je činiti?
- prelijte dno lonca ili šerpe vodom
- dodajte sirće
- stavite na vatru i ostavite dok ne proključa
- potom posudu sklionite s vatre i dodajte sodu bikarbonu
- izlijte tečnost i počnite ribati (po potrebi možete dodati još malo sode bikarbone)
- naiđete li na tvdokornu zapeklu mrlju koja se ne da tako lako ukloniti, dodajte malo vode i sode bikarbone i pustite da odstoji.
Primenite li ovaj savet, nećete morati gubiti snagu u rukama ribajući, a vaše će posuđe izgledati kao novo.

Izvor: http://za-zene.blogspot.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian