Open top menu
ponedjeljak, 7. travnja 2014.

SAVRŠENSTVO KOJE SE TOPI U USTIMA




Sastojci za koru:



10 bjelanaca
10 kašika šećera
5 kašika brašna
50 g. mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo
malo ribane korice limuna
Fil:

10 žumanaca
3 pudinga od vanile
1 kašika brašna
700 ml. mlijeka
200 g. šećera
250 g. margarina
3-4 kutije munchmallowa (zavisno od pleha)
I još:

šlag
Priprema:

Kora: Bjelanca umutiti sa šećerom,a zatim dodati ostale sastojke. Dobijenu smjesu podeliti na dva dijela i peci dve kore na 10-15 minuta na 180-200 C.

Fil: Žumanca izmijeŠati sa ŠEĆerom. Odvojiti jedan dio mlijeka (oko 100 ml.) izmiješati sa pudingom pa to dodati u žumanca kao i kašiku brašna. Sve dobro izmješati da ne bude grudvica. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa prethodno pripremljenu smjesu dodavati u mlijeko polagano (kao da kuhamo puding) i brzo miješati da ne zagori. Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati keksice koje odvajamo od pjenastog djela minchmallowa,izdrobiti ih rukama i promiješati, a drugi dio fila ostaje žut. Redati na slijedeći nacin: kora, tamni dio fila, penaste kapice od munchmallowa, zuti fil, kora. Tortu ukrasiti slagom.


(NAMIRNICE.BA)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian