Open top menu
četvrtak, 10. travnja 2014.

Najbolji kolac sa jagodama

Sastojci

  • Kora

  •  8 belanaca
  •  400 grama šećera
  •  1 kašika sirćeta
  • Fil

  •  8 žumanaca
  •  200 grama šećera u prahu
  •  300 grama mlevenog petit keksa
  •  1 margarin


  •  100 ml mleka
  •  800-1000 grama svežih jagoda
  •  2-3 kesice šlaga

Priprema

  1. Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
  2. Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
  3. Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.
  4. Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
Izvor: coolinarka.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian