Open top menu
četvrtak, 10. travnja 2014.

Savršena voćna salata za dezert nakon roštilja ali i običnog jela. Voćne salate bi se češće trebale naći na našim stolovima. Ovo je recept za moju omiljenu vocna salatavoćnu salatu koji će vam objasniti kako voće može biti ukusno ali i dobro po vaše zdravlje. Rekao bih kako je bit ovog recepta sačinjena od voćnog soka, najbolje bi bilo da kada sve pripremite, još malo ostavite da voće stoji u soku.



Orginalni recept će biti za 10 posluživanja, tj salatu ćete moći da servirate u deset srednjih zdjela.

Voćna salata – Sastojci:

Evo svi sastojci koje ćete trebati za pripremu ove jako ukusne voćne salate:

2/3 čaše svježeg naranča džusa
1/3 čaše svježeg limun džusa
1/3 čaše smeđeg šećera
malo ribane naranča kore
malo ribane limun kore
1 kašikica vanilin ekstrakta

2 čaše ananasa isjeckanog na kocke
2 čaše isjeckanih jagoda
3 oguljena i isjeckana kivija
3 isjeckane banane
2 oguljene naranče
1 čaša grožđa bez sjemenki
2 čaše borovnica

Priprema:


Priprema je osnov svakog posla, tako predlažemo da sve što će vam biti potrebno sakupite na dohvat ruke. Evo kako se salata priprema:

Naranča džus, limun džus, smeđi šećer, ribanu koricu naranče i ribanu koricu limuna kuhajte u tavi na srednjoj visokoj temperaturi. Nakon toga smanjite toplinu i krčkajte dobro 5 minuta dok se lagano ne zadeblja smjesa. Maknite s vatre i umiješajte ekstrakt vanilije. Sve ovo ostavite da se hladi.

Redajte voće u slojevima u velikoj staklenoj posudi (ili po vašoj želji) sljedećim redoslijedom: ananas, jagode, kivi, banane, naranče, grožđe i na kraju borovnice (ili možda zrna od nara ako vam se borovnice ne sviđaju). Ohlađeni umak ulijte preko voća. Možete voćnu salatu odmah konzumirati ali ja preporučujem da ostavite da se dobro ohladi, najmanje 3-4 sata. To je sve što će biti potrebno da se uradi da salata bude perfektna.

Izvor: http://kolacici.net/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian