Open top menu
četvrtak, 15. svibnja 2014.



Sastojci za tijesto:

150 gr brašna
50 gr šećera u prahu
100 gr maslaca
2 žlice hladne vode
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto, zamotati ga u plastičnu foliju i staviti u frižider na 20 minuta. Zatim na istoj foliji razviti tijesto te prebaciti u kalup za pečenje (kalup promjera 22 cm). Potom ponovo tijesto vratiti u hladnjak na 10-ak minuta ( to će spriječiti da se tijesto tijekom pečenja ne stisne već da ostane u visini kalupa). Ohlađeno tijesto prekriti papirom za pečenje i popuniti sa suhim grahom, rižom da papir ostane pritisnut na tijestu). Tako peći 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180ºC, zatim skinuti papir za pečenje i peći još 10 minuta.


Sastojci za nadjev:

70 gr mljevenih lješnjaka(oraha ili pistacija)
100 gr maslaca
100 gr šećera
2 jaja
100 gr tamne čokolade
160 gr džema od šljiva
100 gr brašna
1/2 žličice praska za pecivo

Na pari otopiti čokoladu i ohladiti. Maslac i šećer dobro pomiješati, potom dodavati jedno po jedno jaje uz stalno miješanje. Na kraju dodati mljevene lješnjake i brašno prosijano sa praškom za pecivo. Na kraju dodati otopljenu čokoladu. Tijesto premazati džemom od šljiva, staviti nadjev, poravnati ga i vratiti u pećnicu na 25 minuta. Ukrasiti po želji.
http://ruza123-cooking.blogspot.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian