Open top menu
nedjelja, 11. svibnja 2014.



Za ovu čokoladnu tortu sa mlevenim keksom i slatkom pavlakom je potrebno:



12 jaja,



375 g margarina,

600 g čokolade za kuvanje,

200 g mlevenog keksa,

200 g mlevenih oraha,

300 g šećera u prahu,

500 ml slatke pavlake.


Ovu čokoladnu tortu pripremiti na sledeći način:


Umutiti margarin i 200 g šećera u prahu.

Dodati 12 žumanaca i dalje mutiti.

Torta sa pecenim cokoladnim koramaDodati 600 g čokolade rastopljene na pari zatim 200 g mlevenog keksa i sve dobro promešati.

U posebnoj posudi umutiti 12 belanaca i 100 g šećera u prahu.

Spojiti obe mase i dobro mutiti dok ne bude dobijena homogena smesa.

Dobijenu masu podeliti na dva dela.

U prvi deo dodati 200 g mlevenih oraha.



Cokoladna torta sa pavlakomOd drugog dela ispeći posebno 3 kore.

Kore peći u tepsiji broj 32 na masnom papiru 7 minuta na 180 ⁰C.

Posebno umutiti slatku pavlaku.

Filovati: I kora pa fil pa slatka pavlaka, II kora pa fil pa slatka pavlaka i III kora pa fil pa slatka pavlaka.

Torta sa mnogo cokoladeNamazati celu tortu slatkom pavlakom i ukrasiti po želji.

Recept: http://jednostavnirecepti.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian