Open top menu
petak, 16. svibnja 2014.



Kad se poželite zasitne torte, ali jako ukusne... :)

Sastojci (Broj osoba: 8)

BISKVIT:
12 bjelanjaka
30 dag šećera
12 žlica brašna
10 dag kokosa
10 dag lješnjaka
1 žlica kakaa

Fil:
12 žumanjaka
15 dag šećera
2 pudinga od vanilije
2 žlice gustina
1 l mlijeka
2 vanilin šećera
1 margarin za kreme
10 dag čokoladnih bananica
10 dag čokolade
10 dag prženih lješnjaka



Postupak pripreme

svaku koru raditi od 4 bjelanjka, 10 dag šećera, 4 žlice brašna
U jednu stavite 10 dag kokosa
U drugu 10 dag lješnjaka
U treću žlicu kakaa

peći na 180°C oko 15 min

Žumanjca izradi sa pola šećera.
Pudinge i 2 žlice gustina rastopite u malo mlijeka.
Preostali šećer i mlijeko staviti da zakuha, dodati smjesu od šećera, žumanjca i pudinga i kuhati dok se ne zgusne.

Ohladiti fil do kraja.
Kada se ohladi izraditi sa jednim margarinom za kreme.
Podijeliti u tri dijela:
1. staviti bananko bananice, izrezanih na kockice
2. lješnjak
3. otopljenu čokoladu ( sipati je odmah vruću i odmah izraditi)

Redati po želji i ukusu različite biskvite i kreme i na kraju ukrasiti po želji. Ja sam ovaj put sa šlagom.



zena.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian