Open top menu
četvrtak, 15. svibnja 2014.




Dosta ljudi izbjegava praviti souffle jer im često ne uspije, ali ovaj souffle se ne peče, stoga svakome i uspijeva :-) . Sastojci u receptu su za dvije osobe.


Sastojci:

100 gr zamrznutih malina
1 žlica vode
1 žlica želatine
1 žlica tople vode
2 jaja
3 žlice šećera
1/2 čaše vrhnja za šlag
1 žlica kokosa

Priprema:

U blenderu pomiješati smrznute maline u koje ste dodali žlicu vode. Posije smjesu od malina propasirati da se dobije glatka kašica bez sjemenki od malina. Pripremiti čaše za souffle, tako da papir za pečenje se odreže za 4 cm poviše visine čaše ) spojiti ga pomoću selotejpa da se ne pomiče). Ova pregrada od papira će pomoći da se višak pjene za ostane u čaši za souffle.
U posudi na pari umutiti žumanjke sa 2 žlice šećera dok ne dobiju lijepu blijedo žutu boju.
U toploj vodi umutiti želatinu i dodati je u smjesu sa žumanjcima. Od vrhnja napraviti šlag, pomiješati sa smjesom od žumanjaka. U bjelanjke dodati žlicu šećera i napraviti snijeg od bjelanjaka, te ih dodati drugoj smjesi. Sve zajedno pomiješati i rasporediti u čaše za souffle. Staviti u hladnjak da se stvrdne. Prije posluživanja ukloniti papir za pečenje, te lagano uvaljati u kokos dio iznad čaše, ukrasiti sa šlagom, voćem i uživati u okusu!!
http://ruza123-cooking.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian