Open top menu
četvrtak, 15. svibnja 2014.



 Sastojci:
1 čaša brašna
125 g maslaca
4 žlice smeđeg šećera
3/4 čaše kokosa


Nadjev od karamela:

500 ml slatkog kondenziranog mlijeka
80 g maslaca
4 žlice smeđeg šećera
Čokoladna glazura:
100 g čokolade
2 žlice ulja


Priprema:
U posudu staviti brašno, šećer i kokos. Pomiješati sastojke i dodati otopljen maslac. Sve zajedno dobro pomiješati da se sastojci sjedine.
U pleh za pečenje (25x15cm) pritisnuti lagano dobivenu smjesu i staviti u pećnicu na 160ºC na 10-12 minuta dok biskvit ne poprimi svijetlo smeđu boju. Ostaviti da se ohladi.
U posudu staviti maslac, šećer i slatko kondenzirano mlijeko. Kuhati uz stalno miješanje dok se ne pojave mjehurići. Zatim smanjiti vatru i kuhati još 5 minuta.. Kada potez kuhačom ostavi trag, znaci da se karamel zgusnuo i da je spreman za upotrebu. Nadjev premazati preko biskvita i vratiti u pećnicu da se peće 15-ak minuta. Kada se okolo po rubovima se pojave mjehurici, tada je kolač gotov. Ostaviti da se ohladi. Kada se karamel stegne, preliti čokoladnu glazuru.

www.ruza123-cooking.blogspot.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian