Open top menu
ponedjeljak, 12. svibnja 2014.



Sastojci
BISKVIT

5 jaja
5 kašika šećera u prahu
5 kašika oštrog brašna
malo maraskina, ili višnjevače za prskanje gotovog biskvita

FIL OD SIRA I VRHNJA

1/2 kg domaćeg kravljeg sira
1/2 l slatkog vrhnja
2 kom kiselog vrhnja
3 male vrećice želatine
15 dag po želji šećera
1 naribana limunova korica

FIL OD VIŠANJA

1 tegla kompota od višanja
10 dag šećera
1 vrećica pudinga od višnje ili vanilije
sok od kompota, (ako ne bude dovoljno soka, dodati vode 5dc)

PRELJEV

1 dl soka od višanja iz kompota
1 vrećica preljeva za torte
Način pripreme
Biskvit

Umutiti jaja I šećer, dodati brašno I peći u namaštenom plehu za torte na 180c, 15 do 20 minuta.
Gotov biskvit izvaditi iz kalupa, ohladiti ga, poprskati višnjevačom ili maraskinom.

Fil od višnje

Višnje skuhati zajedno sa sokom, dodati malo vode. Trebalo bi biti 4dl soka za puding.
Dodati šećer I razmućeni puding, skuvati ga, pa vruće preliti preko biskvita. Biskvitu staviti obruč I ostavite da se ohladi.

Fil od sira

Umiksati slatko vrhnje u šlag. Kiselo vrhnje I sir izmiksati štapnim mikserom u kremastu masu.
Dodati sir I vrhnje šlagu, dodati limunovu koricu I šećer.
Na kraju u fil dodati želatinu. (želatinu pripremiti po uputsvu na kesici)
Višnje staviti na biskvit, izručiti fil preko višanja I biskvita.

Preljev

Preliti preljev za torte iz kesice. (skuhati preljev prema uputstvu iz kesice, korisiti sok od višnje)
Kad se sve steglo i ohladilo, ukloniti obruč kalupa i ukrasiti po želji


Izvor: http://domacica.net/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian