Open top menu
petak, 16. svibnja 2014.



Kada radite koru. Pecite kore posebne. uDUPLAJTE SASTOJKE ZA 3 :)

Sastojci (Broj osoba: 6)


Bijela kora:
9 bjelanjaka
30 dag šećera
1 velika žlica jabučnoga octa
Krema:
9 žumanjaka
4 žlice oštrog brašna
2,5 dl mlijeka
3 vanilin šećera
25 dag margarina
4 dl slatkoga vrhnja
voće prema želji (maline,banane,kivi,šumske jagode)


Postupak pripreme

KORE:
Peći 3 kore (svaku posebno)!!!
Istući čvrst snijeg od 3 bjelanjka dodajući 10 dag šećera i 1 žlicu jabučnoga octa.
Peći na masnom papiru na 150C oko 1 sat dok tijesto ne poprimi nježnožućkastu boju.
2
Opet peći drugu koru (3 bjelanjka,10 dag šećera i 1 žlica jabučnoga octa).
3
Ispeći treću koru na način kao i prve dvije.
4
Ohlađene kore odvojiti od aluminijskog papira te kolač premazati pripremljenom kremom.
5
KREMA:
Žumanjke pjenasto razmutiti sa šećerom,dodati brašno,mlijeko i vanilin šećer.
Lagano kuhati dok se ne zgusne.
Ohlađenoj kremi dodati pjenasto izrađen margarin.
Posebno istući slatko vrhnje.
6
Staviti na tacnu 1. koru i namazati kremom,zatim po njoj staviti kivi i zatim namazati tučenim slatkim vrhnjem.Na to staviti 2.koru namazati kremom,rasporediti banane i na to staviti tučeno slatko vrhnje.
Na to staviti 3.koru te sve skupa ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.
Posluživanje
Poslužiti hladno (najbolje pripremiti dan ranije).
Ja obično koristim banane i kivi a vi možete koristiti voće koje želite (maline,jagode...)

zena.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian