Open top menu
utorak, 13. svibnja 2014.



SASTOJCI:
 ½ kg brašna, 2,5 dl mlijeka, 6 kašika ulja, 1 kašičica šećera, 1 kašičica 
soli, kvasac.

PRIPREMA: 
Odvojiti pola šolje mlijeka i u mlako dodati šećer i kvasac. Kada nadođe, zamijesiti glatko tijesto sa brašnom, ostalim mlijekom i uljem. Ostaviti 1h da nadođe, zatim ga premjestiti, napraviti 12 loptica i ostaviti da narastu dok ne udvostruče veličinu. U jednoj većoj šerpi prokuhati vodu, oddati so, stavljati pogačice i kuhati 2-3 minute. Pogačice okrenite u vodi. Kada izađu na površinu, staviti ih na kuhinjski papir da se ocjede, a onda redati u pleh. Posuti susamom i peći 30 min na 200°.

Izvor:http://reeceptii.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian