Open top menu
četvrtak, 8. svibnja 2014.

Recept za ovaj jednostavni, a tako lijepi i kremasti kolač



Sastojci

Podloga:
 250 gr Mc’Vities digestive keksa 
 100 gr masla  
2 žlice ruma  
1 žličica cimeta



Prva krema:
 6 dcl mlijeka  
6 žlica gustina/brašna  
4 žlice šećera  
125 gr masla

Druga krema:
 300 gr dark čokolade  
1/2 l slatkog vrhnja  
150 gr lješnjaka

Priprema
1
Za podlogu kekse samljeti, staviti u zdjelu, dodati na listiće narezano hladno maslo, rum i cimet. Prstima izmrviti i pomiješati masu, i utisnuti je u kalup, ili možete staviti samo obruč od kalupa za torte na podlogu na koju ćete poslužiti tortu.
2
Staviti u frižider. Skuhati prvu kremu: u 1 dcl mlijeka pjenjačom razmutiti gustin i šećer, ostatak mlijeka staviti kuhati. Kada mlijeko provrije, polagano mu dodavati smjesu i miješati pjenjačom dok se ne zgusne. Zatim ugasiti, i u još toplu dodati maslo i dobro izmiksati. Odmah će se napraviti fina bijela krema!
3
Uliti je na podlogu od keksiju.
4
Za drugu kremu slatko vrhnje zakipiti, ugasiti i umiješati izlomljenu čokoladu, i miješati dok se ne otopi. Zatim je odmah izliti na već toplu bijelu kremu.
5
Lješnjake popeći u tavi da puste miris, zatim ih grubo nasjeckati. Tortu staviti u frižider, pa kad se krema malo stisne, posuti po njoj lješnjake.
6
Tortu je najbolje napraviti dan prije!



Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian