Open top menu
četvrtak, 15. svibnja 2014.




 Sastojci:

12 listova kora za baklavu
200 g mljevenih oraha
100 g mljevene plazme ili nekog drugog keksa
100 g naribane čokolade


3 žlice šećera
4 žlice griza
100 ml ulja
malo vode

Dodatni sastojci:
100 ml ulja
50 g maslaca
Sastojci za sirup:
600 g šećera
1 vanilija šećer
700 ml vode



Priprema:
Prvo pripremiti sirup: sve sastojke kuhati oko 20 minuta, pa ostaviti da se sirup ohladi. Sjediniti mljevene orahe, mljevenu plazmu, naribanu čokoladu, griz, šećer, 100 ml ulja i malo vode ili soka od limuna. Sve sastojke dobro pomiješati.
Otopiti maslac i ulje. Pleh premazati maslacem. Na radnu površinu staviti koru, posuti sanekoliko žlica otopljenog maslaca i ulja, preklopiti drugom korom, pa na jedan kraj staviti nadjev. Zarolati, pa poredati u pleh. Na isti način pripremiti i ostale “rolate”. Izrezati na komade pa peći na 200 ºC oko 40 minuta. Pečenu baklavu preliti hladnim sirupom.

Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian