Open top menu
petak, 16. svibnja 2014.



Svaki uloženi tud isplati se

Sastojci (Broj osoba: 5)

1 pak Lisnatog tijesta (500 g)
Krema
7,5 dl mlika
4 jaja
2 pudinga od vanilije
150 g maslaca
6 žlica cukra (može i više ako volite slađe)
1 i 1/2 žlica brašna aroma vanilije
i još
2 kompota višanja
šlag za ukrašavanje

Postupak pripreme

Tijesto izvaljajte, podjelite ga na 10 (cca 10 cm širine) jednakih traka velićine pleha. Po trakama poslagajte višnje te vrhove traka čvrsto spojiti. Trake pažljivo prebacite u pleh te pećite na 180 stupnjeva zagrijanoj pećnici dok ne porumeni tijesto.

KREMA:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg, Žumanjke izmiksajte sa šećerom, pudingom i brašnom te malo mlika (odvojite od onih 7,5 deca) Mliko stavite grijati, dodajte malo arome vanilije, kad je mliko ugrijano dodajte smjesu od žumanjka i kuhajte dok se ne zgusne (cca 10 min) Skinite s vatre i odmah u vruče umješajte snijeg od bjelanjaka , pustite da se malo ohladi pa umješajte maslac

Princip Slaganja piramide:
4 trake ispečenog lisnatog sa višnjama posložite jedno do drugog , premažite kremom, na to stavite 3 trake, premažite kremom, pa 2 take, premažite kremom,te zadnju traku isto premažite kremom ako vaj je ostalo. Pramidu ukrasite šlagom.
(zena.hr)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian