Open top menu
petak, 16. svibnja 2014.



Torta je najbolja od svježeg voća, ali može poslužiti i smrznuto šumsko voće, jagode ili maline.

Sastojci (Broj osoba: 8)

Biskvit : 4 jaja,šećer 150 gr, 4 žlice brašna, prašak za pecivo, vanilin šećer ,100 gr putera .
Fil : 700 gr jagoda ili malina, šećer, 0,5 l soka od crvenog voća, 2 pudinga jagoda.
Isključivo mliječni kvalitetan šlag i malo šećera. Voće za ukras.

Postupak pripreme

Biskvit : Odvoje se bjelanjci,umute, žutanjke mutimo sa šećerom,vanilin šećerom, lagano dodamo otopljen puter, pa brašno i prašak za pecivo.Peče se na 180 st. oko 10-15 min.

Fil : Voće,šećer i sok se kratko prokuha,dodaju se pudinzi sa malo soka, vruće se prelije preko biskvita.
Kad se ohladi, dodamo na vrh torte pravi,mliječni šlag (Veronika,Vindija,Brzo i fino). Ukrasimo voćem, kokosom.Torta nestaje u trenu ! Prefina,jednostavna proljetna slastica. Probajte !

Izvor: http://zena.hr/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian