Open top menu
nedjelja, 11. svibnja 2014.




Ovo je jedna od onih…preukusnih, divnih i „moram prileći“ torti. Da se brzo sprema – ne znam baš…relativno, verovatno zavisi od spretnosti domaćice (što će biti da je u mom primerku zakazalo…). U principu – najbolje je napraviti je dan ranije zbog više krema koje treba da se stvrdnjavaju u frižideru. Ako se odlučite da je pravite – nećete zažaliti jer je zaista ukusna i nema baš šta tu da ne uspe.
Potreban vam je kalup kojem se mogu skidati stranice, količina sastojaka koje sam ja koristila je za dimenziju prečnika 27 – 28 cm. Kalup trebate obložiti papirom za pečenje, opseći malo veći krug nego što je dno, pa ga sa stranicom koja se skida – pričvrstiti.
Za podlogu od keksa, trebalo je:
450 gr mlevenog kakao plazma keksa (može i običan)
150 gr čokolade za kuvanje
2 ½ dcl mleka
Kikiriki krema:
400 gr neslanog kikirikija (pečenog…ja koristila neki diet iz kesice)
150 gr šećera u prahu
200 gr margarina
75 ml mleka


Karamel krema:
3 karamel pudinga
9 dcl mleka
7 kašika šećera
1 margarin od 250 gr
150 gr šećera u prahu
Čokoladna glazura:
2 kašike šećera u prahu
3 kašike kakao
2 ½ dcl tečne slatke pavlake
2 kašike meda (2 mala trouglasta pakovanja od 20gr)
75 gr čokolade za kuvanje
Prvo kuvamo karamel kremu: prašak za puding pomešamo sa 1 – 2 dcl hladnog od pripremljenih 9 dcl mleka. Ostatak mleka stavimo sa šećerom da se prokuva. Kada je  počelo da vri, polagacko i stalno mešajući žicom, ulijemo razmućeni puding u njega i kuvamo još par minuta, dok se ne zgusne. Sve vreme intenzivno mešamo da se ne zgrudva. Tako pripremljeni puding pokrijemo streč folijom da se ne stvara korica i ostavimo da se hladi.
Snickers 570x427 Snickers torta – nepečena
Možemo odmah pripremiti i margarin za istu kremu, tako što ga malo ostavimo na toplom da stoji (ne koristiti onaj iz kutije za kreme) i malo omekšalog umesimo sa prah šećerom u kompaktnu masu. Ostavimo dok se puding ne prohladi. Kada se puding prohladio, dodajemo postepeno margarin i mikserom jako dobro umutimo.
Dok se puding hladi, pripremimo podlogu od keksa (već smo spremili kalup i papir na njega). Pripremljenu količinu keksa pomešamo sa čokoladom koju smo prethodno otopili na pari. Mleko dodajemo na masu i mesimo kao testo. Masa treba da bude srednje meka, dakle, ne mrvičasta ali ne ni jako lepljiva. U suštini, sa ovim količinama bude to ok.
Snickers 1 570x427 Snickers torta – nepečena
Možda je moja podloga bila za nijansu tvrdja nego što je trebala, pa to znači – može malkice više mleka dodati, no…postepeno. Kada je masa pripremljena, utisnemo je u kalup i poravnamo, prvo malo stiskamo rukama, pa onda nekom čašom kao oklagijom predjemo preko nje. Prekrijemo je folijom, kao i puding, stavimo u frižider.
Zatim prelazimo na krem od kikirikija: kikiriki sameljemo, dodamo mu šećer u prahu i otopljeni margarin. Dobro izradimo masu, ja sam onako…malo viljuškom stiskala, malo rukom…sve u cilju lepe, jednolične mase icon smile Snickers torta – nepečena . Dodamo još pripremljenu količinu mleka za ovu kremu. Tako gotova, spremna je da je namažemo na keks podlogu i vratimo u frižider.
Snickers 2 570x427 Snickers torta – nepečena
Vratimo se na puding kremu. Kako sam gore navela, kada se ohladio i dodali smo mu umućeni margarin sa šećerom, možemo ga premazati preko kikiriki kreme. Ovako pripremljeno, dobro je da odstoji nekoliko sati u frižideru, da se masa stegne pre nego što nanesemo čokoladnu glazuru. To kod mene beše – noć.
IMG 5628 570x427 Snickers torta – nepečena
Nakon prospavane noći u frižideru ili nekih 3 – 4 sata…tortica je spremna za glazuru koju pripremamo na sledeći način:
 - čokoladu stavimo da se topi na pari…pa čak i kada se skroz rastopi, smanjimo vatru i ostavimo je tamo, da se ne bi počela ponovo stvrdnjavati. U medjuvremenu, tečnu slatku pavlaku pomešamo sa šećerom u prahu i kakaom, tako što prvo u malo pavlake sipamo kakao i šećer, dobro izmutimo žicom i postepeno dodajemo ostatak pavlake. Stavimo je da se kuva. Kada je provrlo, kuvamo još par (2 – 3 ) minuta…i…skinemo sa vatre. Dodamo skuvanoj pavlaci  i čokoladu koju smo pripremili na pari.
Snickers 3 570x427 Snickers torta – nepečena
Nanesemo glazuru na tortu i ponovo je vratimo u frižider da stoji nekih satićak, kako bi se glazura stvrdnula (ne bude jako tvrda, nego baš taman). Moja čitava dekoracija na glazuri je bila nežno šaranje polegnutom viljuškom po njoj, kako bih dobila neke šare slične pravoj Snickers čokoladici.
Snickers 4 570x427 Snickers torta – nepečena
Pre serviranja, oko kalupa opsečemo tortu nožem i pažljivo rastvorimo stranicu istog, skinemo je i spremna je za goste (ili pak domaćine…).
IMG 5678 570x428 Snickers torta – nepečena
Šta da vam kažem…mnogo je ukusna, ko proba…neće se pokajati icon smile Snickers torta – nepečena
Coolinarika.com


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian