Open top menu
ponedjeljak, 12. svibnja 2014.


dsc09287 570x427 Starinski novitet

Za testo:

  • 1 kesica kvasca
  • 300 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 600 g brašna
  • 1 jaje
  • 50 g putera
  • 1 kašičica soli
  • 1 vanilin šećer
  • kora od pola limuna
  • 3 kašike ulja

Za nadev:



300 g mlevenih oraha
250 g šećera
džem od kajsija
Priprema:

Kvasac rastopite u malo mleka i dodajte 5 kašika šećera i malo brašna. U posudu za mešanje stavite sve sastojke i dodajte rastopljen kvasac, pa umesite testo. Ostaviti da raste oko sat vremena.
Naraslo testo podeliti na pet delova.
Prvi deo rastanjiti na veličinu pleha, pa ga staviti u podmazan pleh. Takvu koru premazati džemom.
Orahe i šećer pomešati, pa sa par kašika posuti preko džema. Postupak ponoviti još tri puta. Poslednju, petu koru, rastanjiti i staviti u pleh.
Tako spremljen kolač ostaviti 45 minuta na toplom.
Zagrejati rernu na 200°C. Probosti kolač na par mesta čačkalicom, pa staviti da se peče. Ako gornja kora prerano potamni, stavite na nju alu foliju i pecite uobičajeno. Treba oko pola sata da bude gotovo.
Kad se ispeče, ostaviti 5 minuta u otvorenoj rerni , zatim izvaditi, iseći nožem kocke, premazati kolač džemom, posuti orasima i vratiti u toplu, isključenu rernu.



Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian