Open top menu
petak, 16. svibnja 2014.



Osvježavajući kolač u kombinaciji čokolade i višanja. Paaa .... UŽIVAJTE ! ;)

Sastojci (Broj osoba: 10)

Tijesto
7 jaja
12 žlica šećera
7 žlica mlijeka
4 žlice ulja
10 žlica brašna
1 p.z.p.
3 žlice tamnog kakaa
Krema
250 gr Zvijezda margarin za kreme
1 puding vanilija
12 žlica mljevenog (sitnog) šećera
1 vanilija šećer
sok od višanja Ledo višnje

Čokolada
500 ml mlijeka
8 žlica šećera
2 žlice tamnog kakaa
2 žličice gustina

Postupak pripreme

Tijesto
Sastojke redom umutiti i staviti na pečenje. Čačkalicom provjeravati kako je pečeno. Kada se ispeče podijeliti koru na dva dijela.

Umutiti margarin i šećer pjenasto. Dodati puding.
Ledo višnje staviti u posudu i malo na vatru da se otope. Staviti unutra 3 žlice šećera ( jer su višnje kisele). Miješati lagano samo da višnje puste sok. Oduzeti taj sok i staviti u kremu ( ostaviti nekoliko žlica soka za poslje ukrašavanje).
Višnje ostaviti za redanje u kolaču.

Čokolada
Sastojke staviti redom. Kada prokuha dodati gustin miješati da ne bude pregusto.
Donju koru preliti čokoladom, zatim staviti kremu i preko redati višnje.
Na to drugi dio kore.Ponovno preliti čokoladom, pa krema, višnje i ukrasiti sa par žlica soka od višanja koji smo prijethodno ostavili.

Posluživanje
Najbolje je kolač ostaviti na hladno u frižider da barem prenoći :) ako uspije :D Tada se svi sastojci lijepo sjedine i kolač se može lijepo rezati. U suprotnom pri rezanju kore će vam bježati i nećete uspjeti servirati kolač. Iako će vam biti teže mazati kremu preko čokolade malo bježi, aliiii strpljenje se isplati ;)

Izvor: http://zena.hr/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian