Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.

Ovo nije obicna torta,ovo je u stvari sladoled koji se reze,obogacen bogato sastojcima,ukusima..pa zato i lici na tortu.

A posebno je i dobra sto se jako brzo pravi samo je proces hladjenja i cekanja dug,ali vjerujte mi,isplati se.



Sastojci

Potrebno (za 16 komada) :

 1,25 l. slatke pavlake(statkog vrhnja za slag),zasladjenog
2 kesica slag fixa
200 g. baisera-puslica(gotovih)
300 g. mlecne cokolade za kuvanje
200 g. krokanta
5-6 kasika ruma.

Priprema:

Vrijeme pripreme:20 min

Težina:Jednostavno
1
Slatku pavkaku(slat.vrhnje)umutite sa slag fixom.
Cim pocne da se zgusnjava,gotovo je.
2 Baiser(puslice)za Baiser tortu.../slika/701643/
Baiser(puslice)izdrobite rukom na krupnije,a cokoladu krupno izrendajte.
3
U izmucenu masu od slatke pavlake dodajte krupno izdrobljene puslice,rend.cokoladu,krokant i rum.
Sve dobro promesajte kasikom.
4
Okrugli kalup za torte (26 cm.Q),oblozite aluminijumskom folijom,sipajte masu,poravnajte,i stavite u zamrzivac da se dobro ohladi(najbolje preko noci,u receptu pise 36h.ali ja sam manje..)
5 Baiser-Sladoled torta/slika/699491/
Tortu dobro ohladjenu izavdite iz zamrzivaca,sacekajte 10-tak min.(bas kao sladoled)i tek onda rezati ostrim nozem.
Secite u trougao(kao tortu),svaki komad ukrasite sa malo umucenog slaga,rendanom cokoladom,i po jednim manjim baiserom(puslicom).
Posluživanje
Za ovu tortu koristila sam kupovne puslice,a vi mozete napraviti dan-dva pre pa onda upotrebiti...
Ako vam slatka pavlaka(slat.vrhnje)nisu slatki,dodajte par kasika meda).
Tortu drzati u zamrzivacu,i po potrebi izvaditi.
Mozete napraviti i pola mase,znaci sve sastojke smanjite na pola.

coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian