Open top menu
nedjelja, 22. lipnja 2014.




Potrebno:
Kore
100 gr putera
150 gr čokolade
100 gr šećera u prahu
2 kašike brašna
4 jaja

Fil


350 gr čokolade
1/2 l slatke pavlake
3 kašike ruma
3 kašike šecera u prahu
Ukrašavanje
50 gr čokolade
1 kašika ulja

 Umutiti puter i šecer u prahu. Dodati jedno po jedno žumance, brašno i otopljenu čokoladu. Dobro
izmešati. Na kraju dodati čvrst sneg od belanaca i lagano izmešati varjačom. Veliki pleh obložiti pek
papirom, sipati pripremljenu smesu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.Ohladjenu koru preseći na
pola. Čokoladu izlomiti na manje komade, pomešati sa slatkom pavlakom i kuvati na pari dok se ne
dobije ujednačena smesa.Fil ostaviti da se hladi u frižideru 2 sata. U ohladjeni fil dodati šećer u prahu i
mutiti dok se ne dobije čvrst šlag. Na kraju dodati rum i još malo mutiti.Na tacnu staviti koru,
premazati je filom, prekriti drugom korom i ukrasiti otopljenom čokoladom.

izvor: gasstrocity.blog.rs



Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian