Open top menu
utorak, 24. lipnja 2014.



Sastojci

Tamni deo

 250 gr.margarina
1,5 dcl.vode
400 gr. ml. plazme
250 gr.secera

Za preliv
 150 gr.cokolade

Beli deo
 400 gr.secera
1 dcl.vode
250 gr.margarina
400 gr.mleka u prahu





Priprema:

1
Spinovati 250 gr. secera sa 1, 5 dcl vode.Kada je uspinovano dodati margarin, samo ga otopiti i skloniti sa vatre da se hladi.Smesu treba hladiti 10 minuta, zatim u to ohladjeno dodati 400 gr. mlevene plazme.Sve to lepo izmiksati i preliti u pleh koji je prethodno malo namazan margarinom.Lepo rastanjiti u plehu ,pa kada je skroz hladan taj prvi sloj preliti ga sa 150 gr. otopljene cokolade.Ostaviti da se i cokolada lepo ohladi i stegne.
2
Secer spinovati sa 1 dcl. vode, dodati u spinovan secer margarin otopiti ga samo skloniti sa vatre i odmah dodati 400 gr.mleka u prahu.Odmah mutiti mikserom da se ne naprave grudvice.Sve to odmah preliti preko cokolade, razliti smesu brzo jer se jako brzo steze.
Posluživanje
Paziti samo kada se secer spinuje da se ne prespinuje,jel ce se kasnije kruniti .



Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian