Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.



Isprobala sam puno recepata za dizana tijesta i ovo je jedno koje svaki put uspije a veoma je jednostavno za napraviti.

Sastojci (Broj osoba: 4)

Tijesto
3 šalice (meni je mjera šalica za čaj od 2,5 dl) glatkog brašna
1 šalica mlakog mlijeka
1/3 šalice ulja
1 suhi kvasac
sol
1 bjelanjak

Za premazivanje
1 žumanjak

Punjenje i posipanje po želji


Postupak pripreme

Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti ga na toplome da se digne.
Kada se udvostruči premijesiti ga, oblikovati po želji kiflice ili roščiće i puniti po želji (salama i sir, svježi sir, nutela, marmelada...)
Slagati u tepsiju i premazati žutanjkom (ako stavimo slano punjenje malo posoliti žumanjak i po želji posipati sezamom, kimom ili makom, a ako je punjenje slatko dodati malo šećera)
Peći 15-20 minuta na 200°C

zena.hr

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian