Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.



Sastojci:

400 g piskota
400-450 ml ness kafe sa rumom ili sa mlekom


Krem:

250 g čokolade
4 žumanca
3 belanca
100 g mascarpone sira,može i krem sir
250 ml slatke pavlake
2 vanilin šećera
2-3 kašike šećera u prahu
1 kesica želatina
50 ml hladne vode

Priprema:
Istopite na laganoj vatri čokoladu sa 50ml slatke pavlake. Dodajte žumanca umućena sa vanilin šećerom.
Želatin potopite u vodu 10 minuta. Zagrejte ga dok se ne otopi,al da ne provri pa dodajte smesi od čokolade i mutite dok se ne dobije glatka smesa. Tome dodajte marcarpone sir. Posebno mutite belanca u jak šne.,pa dodajte šećer i još izmutite.  Tu smesu dodajte smesi od čokolade i lagano mešajte. Umutite ostatak slatke pavlake pa dodajte je prethodnoj smesi. Ostavite u frižideru 30 minuta pa redjate piškote i filujte ih ovim kremom. Piškote podelite na 3 dela. Možete u kalup da stavite foliju pa naspete deo fila,poredjate piškote i tako uradite do kraja,zadnji red da budu piškote. Posle samo okrenete na tacnu. Tako će vam i ivice biti ravnije.  Dekoracija po želji.



http://brzikolaci.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian