Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.





Brzi čokoladni kolačlć....brownies biskvit,čokoladna muss kema,džem od brusnica,šlag.


Sastojci

     biskvit: 100g šećera+1 vanilija burbon šećer
      100 g glatkog brašna + 50 g oštrog brašna
      2 žličice praška za pecivo+ prstohvat soli
      1 jaje L veličine
      100 ml ulja
      50 g kakaa u prahu+1 žličica mljevene kave
      1 žličica arome vanilija
      100 ml mlijeka
      100 ml kipuće vode
     muss krema: 100 g tamne čokolade
      150 ml vrhnja za šlag meggle
     za premaz: 3-4 žlice đema od brusnice
     za ukrašavanje 150 ml vrhnja za šlag meggle



Priprema

    Za biskvit u jednu zdjelu pomiješate sve suhe sastojke u drugu mokre osim kipuće vode koju dodajete na kraju.
    Suhe sastojke lagano pomiješajte da se razbiju grudice od kakaa.
    Mokre sastojke samo umutite pjenjačom da se spoje pa ulijte u suhe sastojke i miješajte prvo na najmanjoj brzini a zatim povećajte brzinu.
    Na kraju ulijte kipuću vodu miksajući na najmanjoj brzini.
    Ulijte u namašćen kalup,ja stranice nisam mastila i pecite na 170-180C ,20-25 min,ovisi o vašoj pećnici.
    Ja sam pekla na 170C- 25 min.
    Kalup je veličine 24 cm okrugli,a vi možete staviti u manji četvrtasti kalup.
    Biskvit malo namočite sa mješavinom ruma i vode.
    Premažite đemom od brusnice ili okusa po želji.
    Stavite malo deblji sloj i stavite kolač u hladnjak dok ne napravite kremu.
   
    Za muss kremu na malo maslaca ili na pari rastopite kvalitetnu tamnu čokoladu sa bar 50% kakaa.
    Istucite šlag,pa na pola tučenja smanjite brzinu i polako ulijevate mlaku čokoladu.
    Kremu premažete preko đema.
    Na kraju istucite šlag i ukrastite kolač.
    Ja sam šlag nanosila slastičarskom špricom u obliku ružica i posipala kakaom u prahu.

(coolinarika.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian