Open top menu
utorak, 17. lipnja 2014.

Ogledalo nam pomaže u svakodnevnom održavanju izgleda. Ne postoji osoba koja prođe pokraj ogledala, a ne baci oko na svoj odraz u njemu. Ogledala su osjetljive teksture i na njima se vidi apsolutno svaka mrljica ili nečistoća. Zrcala u kupaonicama su posebno sklona prljanju budući da su u neposrednoj blizini vode koja na njima ostavlja male mrljice.



Kako najlakše očistiti ogledala? Nudimo vam jedan od najbržih načina.
Za djelotvorno čišćenje ogledala treba vam neka mekana krpa, stare novine, ocat i malo sapunice. Čišćenje započnite tako da mekom krpom uklonite velike čestice prašine i prljavštine.
Nakon toga uzmite veći komad starih novina koje prilagodite za čišćenje. U jednu posudu stavite vodu ili kombinaciju vode i octa. Novine umočite u otopinu i počnite čistiti kružnim pokretima. Imajte na umu da ocat i stare novine ne daju prekrasan miris pa prostor razvjetravajte.
Nakon čišćenja mokrim novinskim papirom, preko mokrih dijelova pređite suhim novinama kako biste smanjili mogućnost ocrtavanja vode na ogledalu. Ukoliko isprve ne uspijete sve obrisati, ponovite nekoliko puta sušenje novinama.
Osim standardnog čišćenja ogledala, često se postavlja pitanje kako odmagliti ogledalo nakon dugog kupa ja u vrućoj vodi. Neki preporučaju da prije kupanja po ogledalu u maloj količini nanesete pjenu za brijanje. Kad jednom to učinite para vam se na ogledalu neće skupljati još tri tjedna.


Mnogi preporučaju da se ogledala ne bi trebala tretirati komercijalnim sredstvima jer ona sadrže veliku količinu kiseline, amonijaka i ostalih abrazivnih tvari.

Izvor: http://www.savjetnica.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian