Open top menu
nedjelja, 8. lipnja 2014.































Sastojci :

Osnova :

4 belanca
200 g šećera
2 kašike kakaoa
50 g čokolade za kuvanje

Fil :

4 žumanca
100 g šećera
250 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje

Još:
300 ml slatke pavlake ili šlaga
toping od čokolade

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg . Dodajte šećer i nastavite da mutite. Mutite dok ne
dobijete čvrstu i glatku smešu . Nežno umešati sitno seckanu čokoladu sa
lopaticom .Nacrtajte krug oko 24 cm u prečniku na papiru za pečenje ili uzmite
kalup sa tolikim prečnikom. Rasporedite fil ravnomerno .Stavite tortu u rernu
zagrejanoj na 180C. Čim stavite tortu na pečenje smanjite temperaturu na 150C.
Pecite oko 1 h i30 min. Isključite rernu i neka torta odstoji i suši se u rerni dok se
rerna skroz ne ohladi .
Za čokoladni krem stavite žumanca, šećer i pavlaku u šerpu . Kuvati krem na pari
dok se ne gusne uz stalno mešanje .Uklonite sa vatre i dodati sitno iseckanu


čokoladu . Dobro promešati dok se čokolada ne otopi. Ohladite krem i ostavite ga
u frižideru nekoliko sati, dok se skroz ne ohladi i zgusne.
Premažite krem preko osnove i ukrasite umućenom slatkom pavlakom ili šlagom pa
prelijte topingom od čokolade.

Izvor: izvor : http://domacii-recepti.blogspot.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian