Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.



Čokoladne bombonice sa medom super su slatkiš za rođendansku ili neku drugu zabavu, a osim što ne zahtjeva mnogo 'specijalnih' sastojaka, vrlo su jednostavani za napraviti. Evo šta trebate!

Sastojci:


7 kašika meda

40g kakaa
1 kašičica ekstrakta vanilije
1 kašika maslaca (istopljenog)
30 g šećera u prahu
prstohvat soli
100 – 120 g mlijeka u prahu


Priprema:

Priprema
1. U velikoj posudi metlicom izmiješajte med, kakao i ekstrakt vanilije. Dodajte istopljeni maslac i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte šećer u prahu i malo soli i ponovo dobro promiješajte.


2. U smijesu zatim dodajte mlijeko u prahu, malo po malo, i miješajte drvenom kutlačom dok se ne formira masa. Kada više ne možete miješati kutlačom, vrijeme je da počnete mijestit rukama. Kada smjesa postane čvrsta od nje napravite lopticu i stavite na masni papir koji ste prethodno premazali sa malo istopljenog maslaca ili ulja.



3. Smjesu ostavite neprekrivenu na masnom papiru između 5 do 10 minuta. Smjesa bi se za to vrijeme trebala spljoštiti. Formirajte bombonice po želji i umotajte ih, posebno, u masni papir. Čuvajte u frižideru, po mogućnosti u zatvorenoj tegli, a prije serviranja ih ostavite neko vrijeme na sobnoj temperaturi. Uživajte!



(namirnice.ba)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian