Open top menu
ponedjeljak, 16. lipnja 2014.





Sastojci:

Biskvit: (iz recepta čokoladna vanilolina)

 130 g maslaca
 300 g šećera
 3 jaja
 120 ml mlijeka
 160 g oštrog brašna
 60 g gorkog kakaa
 1 žličica sode bikarbone
 na vrh žličice praška za pecivo
 prstohvat soli

Vanilin krema
 3 pudinga od vanilije
 7 žlica šećera
 125g margarina
 300 ml slatkog vrhnja
 700 ml mlijeka
 2 žlice arome vanilije
 350 ml slatkog vrhnja
 1 kremfix

Čokoladna krema
 3 pudinga od čokolade


 7 žlica šećera
 125 g margarina
 3oo ml slatkog vrhnja
 700 ml mlijeka
 1 vrećica arome naranče
 350 ml slatkog vrhnja
 1 kremfix
I još:
 1 crveni preljev za torte
 150 g čokolade
 3 žlice ulja
 rum

Priprema:


1. Biskvit:
2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
3. U posudi izmiksajte maslac sa šećerom i dodavajte jedno po jedno jaje.
4. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno,kakao,p.p. sol i sodu bikarbonu.
5. U smjesu maslaca, šećera i jaja lagano umješajte suhe sastojke uz dodatak mlijeka dok ne
dobijete gustu smjesu.
6. Istresite smjesu u kalup za tortu i pecite 40 min.
(Ja sam ispekla ovakva dva biskvita, no možete i jedan te ga pažljivo prerezati na dva
dijela, ovisi kakav imate kalup.)
7. Vanilin krema / Čokoladna krema
8. Prašak za puding pomiješajte s šećerom i 300ml slatkog vrhnja.
9. U mlijeko stavite pola margarina i 2 žlice arome vanilije (Za čokoladni stavite aromu
naranče) te ga zakuhajte.
10. U zakuhano mlijeko umiješajte puding.Kad se zgusne puding stavite ga na hladno i
prekrijte ga kuhinjskom prozirnom folijom da se ne stvori kora.
11. U ohlađeni puding dodajte 2 žlice ruma te tučeno slatko vrhnje 350ml x 1 kremfix.
12. Redoslijed slaganja:
13. Biskvit poškropite s rumom.
Oko biskvita stavite obruč i istresite Vanilin kremu.
14. Stavite drugi biskvit i tanko namažite s čokoladnom kremom i napravite crveni preljev za
torte po uputi na vrećici i prelijte preko biskvita.
15. Kad se preljev stisnuo istresite čokoladnu kremu, poravnajte.Stavite u frižider na pola sata.
Napravite čokoladnu glazuru od 150 g čokolade i 3 žlice ulja(odokativno).Ukrasite tortu.


16. Najbolje ju je raditi dan prije jer je rashlađena božanstvena.
Uživajte!!

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian