Open top menu
utorak, 17. lipnja 2014.

Čips je jedna od omiljenih grickalica kako mališana tako i onih malo starijih. Međutim, svi se trudimo da ga izbegavamo jer je prepun masnoća od dubokog ulja u kojem se inače prži. Ali, mi vam danas donosimo brz i jednostavan recept za omiljenu grickalicu, bez masnoća.






POTREBNO JE: 1 veliki krompir, prstohvat sušene majčine dušice, prstohvat soli, prstohvat crnog bibera

PRIPREMA: Krompir oljuštite, pa ga tanko naseckajte ili narendajte na listiće. Listiće kormpira potopite u činiju punu hladne vode, kako biste odstranili višak skroba, jer će to pomoći da čips bude hrskav. Nakon toga ocedite, properite i prosušite suvom krpom krompir. Na poslužavnik ili tanjir koji sme da se stavlja u mikrotalasnu stavite parče papira za pečenje, pa poređajte listiće krompira (onoliko koliko stane), vodeći računa da sve bude u jednom sloju. Poprskajte sa jako malo ulja, pa čips pospite začinima i solju. Po želji začine možete da promenite, ili da izmenite količine u skladu sa ukusom. Spremljeni sirovi čips ubacite u mikrotalasnu pećnicu, pa ga pecite na visokom podešavanju pet minuta. Zatim pustite da se "odmori" jedan minuta, pa pecite još četiri minuta. Ako vidite da je čips već dobio zlatnobraon boju i da je hrskav, izvadite ga. One komade koji još treba da se poeku, pustite još jedan minut.

Zatim ponovite sve sa prostalim listićima čipsa, ako želite još

Izvor: http://zena.blic.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian