Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.



Sastojci

4jaja
140 g šećera
140 g maslaca
100 g mljevenih oraha
20 keksa Petit Beurre (160 g)
1 Kompot od ananasa



Priprema:

1
Žumanjke, šećer i maslac pjenasto izmiješajte.
2
Dodajte mljevene orahe i snijeg od bjelanjaka te lagano promiješajte. Smjesu izlijte u lim (20×32 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 25 minuta.
3
Pečeni biskvit izvadite iz lima i ohladite.
4
Na biskvit položite kekse namočene u sirup iz kompota ananasa. Zatim ananas iz kompota narežite na kockice i složite po keksima tako da popunite sve praznine.
5
Šlag 5+ istucite električnim mikserom do željene čvrstoće i premažite preko pripremljenog kolača.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite i poslužite.
Savjet
Biskvit možete premazati džemom ili marmeladom pa će keksi bolje prijanjati na biskvit.

Coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian