Open top menu
subota, 14. lipnja 2014.



Ledenog i odlicnog okusa… Ovo je moja verzija, bez masnoce…


Sastojci

Biskvit

 6 zumanjaka
6 bjelanjaka
6 zlica brasna glatkog
6 zlica secera

Fila 1

 1vanil secer
500 ml mlijeka
80 g gustina – skrobnog brasna
2-3 zlice smeđeg secera ili bijeli

Fila 2

 800 ml fante ili bilo kojeg soka od narance
3 pudinga od vanilie
3-4 zlice smedjeg secera ili bijeli  
naribana korica pola narance   ..i jos petit keksi za po vrhu..

cokoladna glazura
 100 gr cokolade za kuhanje
50 g mlijecne cokolade
200 ml vrhnja za slag


Priprema:

1
Bjelanjke istuci u snijeg, zutanjke umutiti sa secerom, dodati brasno i lagano dodati snijeg od bjelanjaka, staviti peci 15-tak minuta na 180°C u nauljeni pleh.
2
Staviti mlijeko i seser i van. secer da prokuha, umijesati gustin koji se umuti sa malo mlijeka, smanjiti vatru i mijesati 1-2 minute dok se dobije gusta krema. Preliti preko mlakog biskvita. Staviti u frizider da se krema malo stisne.
3
Krema 2; Sok staviti da zavrije, maknuti s vatre, umijesati umuceni puding s malo soka i secerom, smanjiti vatru i kuhati uz stalno mijesanje par minuta, dok se dobije gusti zele, zatim umijesati koricu narance. Preliti preko bijele kreme.
4
Preko vruce kreme poslagati kekse (nije ih potrebno namakati).
Inace redoslijed krema moze biti i obrnut.
5
Cokolade istopiti s malo vrhnja i premazati preko keksa. Staviti u frizider na par sati i rezati na kocke…
Posluživanje
Kolac je najbolje napraviti dan ranije…

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian