Open top menu
subota, 7. lipnja 2014.




Vrelinu letnjih dana ugasite ovom neobično lepom poslasticom kojoj je jedina mana što kratko traje jer se za nju “otimaju” svi koji je probaju. Iako je lepa i bez posebne dekoracije, preporučujemo da je po serviranju ukrasite čokoladnim topingom.

Sastojci:
500g šlaga
5 kiselih pavlaka
300g mlevene Plazme
500g šećera u prahu
250ml mleka
300g čokolade s rižom

Priprema:
Varjačom umutite pavlaku sa šećerom u prahu. Posebno umutite šlag sa mlekom i dodajte jednu po jednu kašiku pavlake. Dobro sjedinite masu a onda je podelite na dva dela. U jedan deo dodajte mlevenu Plazmu a u drugi iseckanu čokoladu s rižom. Obložite pleh alu folijom i sipajte masu od čokolade, stavite pleh na pola sata u zamrzivač a zatim preko stavite i masu od keksa. Pre služenja, svako parče ukrasite topingom. Tortu je potrebno konstantno držati u zamrzivaču. Prijatno! (ilovezrenjanin.com)



Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian