Open top menu
ponedjeljak, 16. lipnja 2014.



SASTOJCI:

TIJESTO:

8 bjelanjaka
12 žlica šećera
10 zlica brasna
Temeljna krema:
8 zumanjaka
10 zlica secere
40 dag margarina
Krema od vanilije:
4 dl mlijeka


1 puding od vanilije1 zlica brasna
vanilin secer
1 zlica secera

Krema od cokolade:

4 dl mlijeka
1 puding od cokolade
1 zlica brasna
cokolada u prahu
1 zlica secera

Premaz:

1 slag pjena

Priprema tijesta:

Bjelanjke istuci u cvrst snijeg i dodati secer, te na kraju lagano umijesati brasno. Uliti u namasteni
lim i peci na 150 °C.
Priprema temeljne krema: 
Na pari gusto skuhati zumanjke pjenasto umucene sa secerom. U ohladeno dodati pjenasto
izraden margarin.
Priprema od vanilije:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, vanilin secer i secer. Kuhati mijesajuci da postane
gusto. U ohladeno umijesati polatemeljne kreme.
Priprema krema od čokolade:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, cokoladu u prahu i secer. Kuhati mijesajuci da
postane gusto. U ohladeno umijesati preostalu temeljnu kremu.


Priprema: 
 Slag pjenu pripremiti s mlijekom prema uputi na poledini vrecice.
Postupak: 
Ohladeno tijesto premazati kremom od cokolade, poravnati i ostaviti oko 15 minuta u hladioniku
da se stegne, zatim kremom od vanilije i sve premazati slag pjenom. Ostaviti u hladioniku do
iduceg dana da se dobro ohladi. Rezati na vece kocke.

Izvor: (dobar-recept.blogspot.com)

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian