Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.



Sastojci za koru:

300 g keksa
100 g čokolade za kuvanje
50 ml slatke pavlake
50 gr margarina
prstohvat cimeta
Vanil krem:



200 gr krem sira
200 ml slatke pavlake
50 gr šećera u prahu
1 kašičica ekstrata od vanile
1 kesica želatina
Čokoladni krem:

200 gr krem sira
200 gr čokolade za kuvanje
50 g šećera
100 ml slatke pavlake
1 kesica želatina



Priprema:
Keksa samlejite ako niste kupili mleveni.

Na vatri otopite slatku pvalaku, margarin i čokoladu, pa toj smesi dodajte keks i cimet pa sve sjedinite.

Istresite smesu i rasporedite u kalup koji ste obložili, pa ostavite u frižider da se hladi dok pripremite krem.

Čokoladni krem – Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom. Ostavite da se ohladi.

Ulupajte krem sir sa šećerom u prahu pa dodajte ohladjenom kremu.

Želatin potopite sa 50ml vode da nabubri pa ga zag

rejte i otopite, nikako da provri pa istresite u prethodnu smesu i dobro sjedinite.

Vanila krem – Ulupajte slatku pavlaku da bude čvrsta, pa dodajte krem sir koji ste ulupali sa šećerom u prahu.

Na kraju dodajte vanilu ( može i više, po ukusu ).

Rastopite želatin sa 50ml vode pa ga zagrejte, da  se otopi i dodajte prethodnoj smesi i dobro sjedinite.

Izvadite koru iz frižidera pa naspite beli krem, nemojte ravnomerno nego pravite brdašca.

Preko njega,  izmedju brdašca  sipajte čokoladni krem i šarajte viljuškom, naizmenično svuda.



Ostavite nekoliko sati u frižider, pa dekorišite po želji, a i ne mora. Isecite i poslužite.

Mi vrh prugasti sa viljuškom da se stvori izgled, odlično. Dam u frižideru dok se ne stvrdne, a zatim poništite prsten pažljivo.

Isecite kriške sa oštrim nožem.

Izvor: http://brzikolaci.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian