Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.




Ljubitelji šlaga mogu dodati istog ispod preljeva na kraju

Sastojci (Broj osoba: 8)

Biskvit: 4 jaja, 1 šalica šećera, 1 jogurt, 1dcl mlijeka, 2 šalice oštrog brašna, 1 žlica kakaa, 1 prašak za pecivo.

Krema: 50 g margarina, 2 pudinga od maline

Preljev: 2 preljeva za torte, sok od višanja, 4 dcl vode

Postupak pripreme

Izmiješati žumanjke sa šećerom, dodati jogurt, mlijeko, i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. (U 2 DIJELA= U DRUGI DIO IDE KAKAO)
Zapeći nekoliko minuta, pa pobacati ocijeđene višnje i ispeći do kraja na 200°C.Ohladiti u tepsiji.

Za kremu kuhati 1l mlijeka i 50g margarina,zakipiti i dodati prah za puding. Sve kratko prokuhati i vruće izliti na biskvit s višnjama. Pustiti da ohladi!

U soku od višanja sa šećerom skuhati razmućeni preljev. Odmah ga pažljivo preliti preko ohlađene kreme od pudinga.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian