Open top menu
nedjelja, 22. lipnja 2014.



Sastojci :

1 kg višanja
6 keksa
250 g maslaca
kora od 2 limuna
200 g šećera
4 jajeta
300 g brašna
100 g griza
3 kašike slatke pavlake
100 g badema
1 belance
250 g šećera u prahu
malo soli
3 kašike likera od badema



Priprema :
1. Umutite penasto maslac, pa dodajte narendanu koru od limuna, šećer, so,
postepeno dodajte jaja, brašno, griz i pavlaku.
2. Okrugli pleh, podmažite i pospite sa 3 kašike mlevenog keksa. Nalijte 1/3
testa, pa prekrijte sa pola količine višnjanja koje ste prethodno uvaljali u
mleveni keks.
3. Preko višanja prelijte drugu trećinu testa, pa preko testa ostatak višanja
uvaljanih u keks i na kraju prekrijte sve testom.
4. Zagrejte rernu na 180 stepeni C i pecite kolač 1 sat.
5. Umutite belance sa likerom i 250 g šećera u prahu, za preliv.
6. Ohlađeni kolač prelijte prelivom od belanaca, pa ukrasite bademima
mlevenim ili sečenim na listiće .



izvor : http://receptibezmane.blogspot.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian