Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.




Sastojci za tamni deo:

100 g čokolade za kuvanje
1 kašičica nes kafe
80 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
1 belance


Beli deo:

100 g bele čokolade
1 kašičica vanile ekstrata
100 ml slatke pavlake
1 paket želatin
1 belance
Za dekoraciju:

200 ml slatke pavlake
100g čokolade
1 kašičica nes kafe

Prirpema:

Ulupajte belance da bude čvrsto.

Stavite slatku pavlaku na vatru da provri, pa dodajte izlomljenu čokoladu i nes kafu.

Mešajte dok se ne otopi i sjedini pa ostavite da se ohladi.

Dok se hladi pripremajte beli krem. Stavite slatku pavlaku na vatru da provri, pa sklonite i dodajte izlomljenu belu čokoladu i ekstrat vanile. Mešajte dok se ne otopi i sjedini, pa i njega stavite da se hladi.

Oba želatin stavite u 50ml vode da nabubre 5 minuta.



Zagrejte želatin zatim, ali da ne provri nego samo da se otopi, pa pola sipajte u tamni krem, a pola u beli dobro izmešajte.

čaše provucite kroz hladnu vodu pa sipajte naizmenično jedan pa drugi krem.

Dekorišite ulupanom slatkom pavlakom, pa poslpite nes kafom i čokoladom.

Izvor: http://brzikolaci.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian