Poslastica u čaši
Sastojci za tamni deo:
100 g čokolade za kuvanje
1 kašičica nes kafe
80 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
1 belance
Beli deo:
100 g bele čokolade
1 kašičica vanile ekstrata
100 ml slatke pavlake
1 paket želatin
1 belance
Za dekoraciju:
200 ml slatke pavlake
100g čokolade
1 kašičica nes kafe
Prirpema:
Ulupajte belance da bude čvrsto.
Stavite slatku pavlaku na vatru da provri, pa dodajte izlomljenu čokoladu i nes kafu.
Mešajte dok se ne otopi i sjedini pa ostavite da se ohladi.
Dok se hladi pripremajte beli krem. Stavite slatku pavlaku na vatru da provri, pa sklonite i dodajte izlomljenu belu čokoladu i ekstrat vanile. Mešajte dok se ne otopi i sjedini, pa i njega stavite da se hladi.
Oba želatin stavite u 50ml vode da nabubre 5 minuta.
Zagrejte želatin zatim, ali da ne provri nego samo da se otopi, pa pola sipajte u tamni krem, a pola u beli dobro izmešajte.
čaše provucite kroz hladnu vodu pa sipajte naizmenično jedan pa drugi krem.
Dekorišite ulupanom slatkom pavlakom, pa poslpite nes kafom i čokoladom.
Izvor: http://brzikolaci.com/